Olydiga Diabetiker 3.0

 

Kunskap är ett bra ord, för har man väl lärt sig något nytt, går det inte att backa tillbaka igen och okunna det man kan. Vi skall inte få människor att ”tro” på LCHF, utan vi skall ge dem kunskap om vilka fördelar det ger.

På sikt kommer detta att vända läkargruppen också, när man hela tiden får bättre resultat än vården, är det svårt att behålla den gamla sanningarna, om att diabetiker skall bli sjukare, med tiden.

Den gruppen som blivit väldigt osynlig är dietisterna, har de förpuppas för att komma upp på andra sidan som något nytt, med en mer vetenskapligt grundad kunskap, än fettskräcken.

Datorer och mobiler har gjort att man alltid kan nå sidan olydiga, man kan få stöd och svar i stort sätt hela dygnet. Det är en underbar känsla att kunna ge stöd, rätt in i väntrummet, hos läkaren. Visst är det stressande att försöka svara riktigt i en sådan situation.

Jag använder min tid till det jag tror på och det är viktigt att kunna vara snabb. Det ger även nya vänner för livet. Min tro att gruppen inte skulle bli mycket större än 500 har visat sig vara fel. Den fungerar fortfarande väldigt bra, när vi passerat 2000. Det som gör att det fungerar är att många svarar. Alla vinner på att vara med, då vi gräver fram massor av kunskap, som många testar.

Vi har ingen vetenskaplig kvalité på allt det vi gör, men mycket har god kvalité och skulle kunna fungera, som förstudier. Tyvärr kan vi nog aldrig ställa upp på dubbelblind studier, där man blir lottad till en kost med kolhydrater. Jag kan inte tänka mig att äta enligt tallriks modellen, bara för en studie. Jag vill inte äta medicin bara för att kunna äta icke LCHF.

Jag tror vi närmar oss den punkten, där det börjar gå lättare, men det gör inte att vi kommer att behövas mindre. Vi måste hela tiden bevaka att utvecklingen fortsätter och att ny kunskap, får plats i det vi gör. Vi får aldrig hamna i en situation där pengar styr oss in på en osund väg igen. Jag bara önskar att jag hade haft mer timmar per dag att lägga på detta.

Ett extra tack till er i Admin. gruppen som avlastat mig mycket, jag är inte tvungen att hinna läsa allt längre. Utan vi är flera som delar på de. Det är inte helt utan problem att utöka en sådan grupp och det gäller att inte skapa problem. På sikt kommer den att behöva bli större, men de som är med där måste kunna lita på varandra. Det går nämligen väldigt fort när det skall städas, vi har en egen chattgrupp, som gör att de pågår en diskussion samtidigt, mellan de Admin. som är aktiva vid den tidpunkten.

Vi kan aldrig få alla att bli nöjda och sidan kan inte ta vissa typer av diskussioner. Vi kan inte ha med negativa åsikter om LCHF och diabetes. Det måste finnas en klar linje i det som görs, alla som inte vill ha med LCHF att göra, får hitta ett annat ställe att skriva på. Man kan vara med även om man inte är för LCHF, så länge man inte aktivt motarbetar. Det blir för mycket stök då.
De som vill ha hjälp med att äta LCHF, är de som skall vara på sidan i huvudsak. Det skall vara en trygg möjlighet att diskutera LCHF och alla de varianter av lågkolhydrat kost som finns.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *