Akademiker

Akademiker var är ni?
Alla som gått en lång akademisk utbildning och klarar att läsa vetenskapliga artiklar, hur kan det komma sig att ni kunskapsmässigt blir från åkta av pensionärer. Jag beundrar alla dessa främst kvinnor, med en kortare utbildning, som ger sig i kast, med tunga vetenskapligaartiklar och reder ut det.
Jag undrar varför är det fler sköterskor som ser att det finns en vinst med LCHF och inte läkarna. Läkare borde rent akademiskt ha ett försprång, men jag undrar vad det använder sin kunskap till nu.
I dag har jag lärt mig en ny läkardumhet om LCHF, man måste kolla njurar och lever ofta, om man äter LCHF. Kanske är det så att de har en agenda, som jag inte ser. Jag ser människor som blir friskare och som får ordning på sina liv.
Jag vet att njurskador är vanliga hos typ1 och vanligast när man följt vårdens kolhydrats råd. Jag har till och med läst artiklar, som förklarar varför, men varför fungerar inte våra läkare.
Jag skulle önska fler aktiva akademiker läser mer och TÄNKER. Det behövs hjälp NU, för att vi skall kunna rätta till det vården och livsmedelsverket, ställt till med.
Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

En kommentar för “Akademiker

  1. Många läkare skulle hellre äta upp sina skor än lyssna och tro på vad en simpel patient säger och tror. Inte alla, men ett betydande antal. Läkare kommer ofta från, eller skolad in i, en värld som endast och senast tror på vetenskapen. Jag har mött alltför många av den sorten. Både i jobbet och som patient. Nya som gamla. Det går trögt. Huvudproblemet; de tror inte på någon annan än sig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *